Raadio Vironia omanik Sulev Kool on teinud Rakvere suurärimehele Oleg Grossile ettepaneku investeerida raadioärisse.

Maakonna edukaimaks inimeseks tunnistatud Gross selgitas, et temalt pole mingit algatust tulnud.

"Nähtavasti otsib majandusraskustes raadio uusi aktsionäre," leidis ta ja lisas, et konkreetset lepingut raadiosse investeerimiseks pole veel sündinud.

Praegu seitsmele inimesele tööd andev raadio Vironia on eetris 11 tundi päevas, selle levipiirkonnas Lääne- ja Ida-Virumaal elab ligi 200 000 inimest.

Vironia majandusraskused on kestnud läbi aastate. 1995. aastal suleti raadio mõneks ajaks elekterside inspektsiooni nõudmisel sagedusmaksude tasumatajätmise pärast.

1995. aasta Riigikogu valimiste ajal ilmutas Vironia vastu huvi Keskerakond, kavatsedes raadiosse investeerida või kogu aktsiapaki omandada. Siiski jäid läbirääkimised pooleli.

Vironia on tuntud ka Virumaa esimese ajakirjanike kohtuprotsessi poolest, kus vastamisi seisid endised ajakirjanikud ja raadio omanik.

Vironia tehnika ja sisseseade on Oleg Grossi hinnangul praegu moraalselt ja tehniliselt vananenud.

Eelmisel aastal tekitas Gross Rakveres elevust teatega, et kavatseb asutada oma ajalehe. Nüüd on Grossi päevalehe tegemise plaanid vähem innukad. Ta tunnistas, et projekt on veel toores ja nõuab palju raha. Läbirääkimised siiski käivat.

ärimees leidis, et asutab võib-olla hoopis umbes 10 000-eksemplarilise reklaamilehe oma poodides müüdava toodangu tutvustamiseks. Reklaamileht võib ilmuda juba märtsis. Gross tunnistas, et teab vähe, kuidas meediast kasumit hankida, küll aga on talle selge, milline mõju on reklaamil tema kauplusteketi käibele.

Eesti Päevalehe andmeil on Grossi leheprojekti rahastamiseks ühendust võetud ka ajakirjandusettevõtja Hans H. Luigega. Gross ütles, et tema pole seda teinud, mis aga ei välista, et Luigega kontakteerus mõni ärimehe mõttekaaslane.

Virumaa meediasse investeerimise vastu on huvi tundnud ka Postimehe vastutav väljaandja Mart Kadastik. Ta on käinud eelläbirääkimisi pidamas Lääne-Viru maakonnalehes Virumaa Teataja.

REIN SIKK