Ossinovski möönab intervjuus LP-le, et praegune valitsuse vahetus näeb välja nagu vasakpööre.

„Nii see välja näeb. Muide, ärimehena olen ise väga parempoolse maailmavaatega. Minu jaoks on õudselt oluline, et ei puututaks maksusüsteemi. See on tähtis,“ rääkis ta. „ Kui uus koalitsioon läheb maksusüsteemi kallale, lõhuvad nad kõik, mis Eestis on head. Maksusüsteemi ei tohiks puutuda,“ kinnitas ta.

Ossinovski möönab ka seda, et Eesti maksusüsteem on nii kodanike kui ka ettevõtjate jaoks piisavalt raske ja kohati ebaõiglanegi. „Aga las ta olla selline edasi,“ ütles ta.

„Kui hakatakse muutma sotsmaksu ja üksikisiku tulumaksu, vähendavad ettevõtjad ametlikke palku, paljugi rahva tegelikest sissetulekutest läheb n-ö halli tsooni. Me oleme seda kõike näinud, oleme selle üle elanud,“ rääkis Ossinovski. Tema sõnul hakkab suur probleem olema ka ettevõtete tulumaksuga – kui seda hakatakse torkima, on täisjama. „Siis tulevad jälle mängu off-shore-firmad ja varimajandus saab hoogu. Seda ma kardan. Hakkab olema nagu Lätis, kus, nagu tead, kogutakse vähem maksu kui Eestis, ehkki Läti on tunduvalt suurema rahvaarvu ja suurema majandusega riik,“ märkis ta.

Ossinovski kinnitas, et ei mõjuta isana poliitik Jevgeni Ossinovskit mingil moel. „Võib paljutki rääkida, aga täiskasvanud inimest ei mõjuta. Tal on omad vaated, otsused ja tegevus,“ lausus ta.