Läti Delfi kirjutab, et Ušakovs omakorda soovitas Ossinovskil pöörduda oma parteikaaslase, sotsiaaldemokraatlikku erakonda Koosmeel kuuluvad seimisaadiku Andrejs Elksninši poole, kust omakorda jõudis Ossinovski juba Elksninši varasema partneri, vandeadvokaat Saulvedis Varpinši juurde.

Ükski neist sellist ahelat kommenteerida ei soovinud, kuid Ušakovs teatas väljaandele kirjalikus vastuses, et on kohtunud Ossinovskiga ning tunneb hästi tema poega Jevgeni Ossinovskit. Elksninš keeldus oma abi osas kommentaare andmast.

Varpinš muide ei ole Ossinovski ainuke advokaat Lätis. Tema ettevõtte DLRRi kaudu teenindab teda ka Martins Zalans. Varasemalt kuulus Zalans muuhulgas pankrotistunud Latvijas Krajbanka juhatusse.

Läti suurima opositsioonierakonna Koosmeel liikmed rääkisid Läti Delfile aga mitteametlikult, et ettevõtja, kellel võib olla hulganisti valgust kartvat informatsiooni praeguste koalitsioonipoliitikute kohta, aitamises pole midagi imelikku.

Nad väljendasid ka kahtlust, kas väidetavalt Ossinovski antud pool miljonit eurot altkäemaksu oli ikkagi mõeldud ainult Läti Raudtee juhile Ugis Magonisele ning vihjasid võimalikele kasusaajatele valitsuses.

Ossinovski on muuhulgas tuttav ka Läti praeguse presidendi Raimonds Vejonisega. Ajaleht Diena on varem kirjutanud, et nende lähem kokkupuude toimus ajal, kui Vejonis oli veel Läti kaitseminister ning Ossinovskile kuuluv veduriremonditehas Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca (DLRR) üritas kaitseministeeriumiga sõlmida mitme miljoni euro suurust lepingut. Diena andmetel on Ossinovski kohtunud ka Läti peaministripartei juhi Solvita Aboltinaga ning samasse erakonda kuuluva Dzintars Zakisega.

Viimastel parlamendivalimistel sattus Zakis muuhulgas häälteostmisskandaali. Elksninš on siiani öelnud, et tema kokkupuuted Ossinovskiga on pragmaatilist laadi, sest teda huvitab DLRRi hea käekäik, kuna Daugavpils on Elksninši kodulinn ja valimispiirkond.

Telesaate Nekā personīga andmetel kontrollib Elksninš väidetavalt kohalikku suuremat uudistekanalit Gorod.lv ning see ei ole Ossinovskit puudutavast altekäemaksuuurimisest seni pea üldse kirjutanud. Ametlikult kuulub Gorod.lv Elksninši kihlatu Anastasija Udalova emale.

Tähelepanuväärne on ka 26-aastase Udalova isik, kes on Läti riikliku teehooldusettevõtte ametnik ning kelle majanduslike huvide deklaratsiooni järgi kuulub talle 58 300 euro ulatuses sularaha. Udalova keeldus Läti Delfile kommenteerimast, kas ta tunneb Ossinovskit ning eitas temaga ärilisi suhteid.