Olerexi puhul on nähtud probleemi selles, et nad ei kuulu Eesti Õliühingusse, mille eesmärgiks on võidelda maksupetturlusega kütuseturul.

„Olerex kuulub ainsana Eestis tegutsevatest kütuse jaemüüjatest Euroopa Õliühingusse. Eesti Õliühingusse oleme varasemalt kuulunud, kuid tänaseks tõesti oma liikmelisuse peatunud,“ kommenteeris Olerexi tegevjuht Piret Miller Ärilehele.

Olerex põhjendab seda sellega, et soovitakse rääkida kaasa vedelkütuse poliitika kujundamise teemadel laiemal tasandil kui Eesti.

Ajaleht Äripäev on kirjutanud ka, et Olerex varjab konfidentsiaalsusnõudele viidates oma tarnijate ahelat. Miller kinnitab Ärilehele, et nad ei varja oma tarnijaid ning lisab, et lepingulistele suhetele kohalduvad äriseadusest tulenevad nõuded, millest ettevõte lähtub.

„Meie nagu ka kõikide teiste kütuse jaemüüjate tegevuse ja tarnekanalite osas kohaldab Eesti riik järjepidevat ning väga põhjalikku järelelvalvet. Olerex ei ole saanud ühetegi ettekirjutust ega muud nõuet,“ kinnitab Miller.

„Teie poolt viidatud Piret Reiljani arvamusloo osas tegime järelepärimise Äripäevale ning palusime avaldada artiklis viidatud teiste turuosaliste väidetavad tarnepartnerite nimekirjad. Küsitud nimekirju Äripäev ei saatnud ega ka avaldanud,“ lisab ta.

Milleri sõnul sõlmib Olerex iga-aastaselt järgneva majandusaasta osas uued tarnelepingud. 2014. aastal Olerexis müüdud ja müüdavad mootorikütused tarnitakse Milleri sõnul Soomest, Naantali ja Porvoo rafineerimistehastestest. Möödunud aastal müüs Olerex Mažeikai naftatehase toodangut.