Uued kütuste hinnad Olerexi automaatjaamades on:
Bensiin 95: 1,179 eurot liiter
Bensiin 98: 1,219 eurot liiter
Diislikütus: 1,114 eurot liiter

Tanklates, kus kütuste hinnad olid juba uutest hindadest eelnevalt madalamad, jäid kehtima madalamad hinnad. Sääraseks madalamate hindade piirkonnaks on kujunenud peamiselt Mustamäe piirkond Tallinnas ning selle põhjuseks on tugev konkurents, teatas ettevõte.

“Ehkki kütuste maailmaturuhinnad on alates möödunud nädala neljapäevast mõõdukalt tõusnud on tänased sisseostuhinnad võrreldes viimaste jaemüügihindade korrektsiooniga siiski mõnevõrra madalamad, mis võimaldas langetada ka kütuste jaemüügihindu,” põhjendas hinnalangetust Olerexi juhatuse liige Alan Vaht.

Turud ootepositsioonil

Kreekas korraldatava referendumi tõttu ollakse turgudel täna n.ö. ootepositsioonidel. Kreeka valitsus loodab rahva toetusele mitte toetada Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ning Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) pakutud edasisi täiendavaid kasinusmeetmeid ja reforme. 

Referendumi “ei” vastuse korral on oodata kütuste maailmaturuhindade ning eurokursi nõrgenemist, millede säärane koosmõju ei tohiks oluliselt mõjutada europõhiseid kütuste sisseostuhindu ega seetõttu ka kütuste jaemüügihindu Eestis.

Kütuste jaemüügihindade edasine suund sõltub siiski kütuste pakkumise ja nõudluse vahekorrast. Eilsete maailmaturuhindade tõusu üheks põhjuseks oli hoopiski ootamatult tugev kütusenõudluse kasv Hiinas. Võrreldes eelmise aasta maikuuga kasvas nõudlus Hiinas 8,2%, mis on suurim kasv alates 2013. aasta juunist hoolimata Hiina majanduse nõrkadest tulemustest.

“Seega on kütuseturgudel oodata põnevaid aegu ning ebamäärasuse tõttu on täpset kütuste maailmaturuhindade liikumist äärmiselt raske prognoosida. Eeldan siiski, et fundamentaalselt on toetus kütusehindade edasisele kasvule,” lisas Alan Vaht.