Olerexi juhatuse liikme Alan Vahti sõnul on maailmaturuhinde hetkelise languse peamiseks põhjuseks toornafta ja diislikütuse nõudluse vähenemine nii Euroopas kui ka USA-s.

"Euroopas on omapärane mure, kus kümned miljonid nafta barrelid on justkui ilma koduta ja keegi ei soovi neid osta. Lisaks oli turgudele suureks üllatuseks USA Energiaministeeriumi üleeile avaldatud raport, mille kohaselt on diislikütuse ja teiste destillaatide nõudlus ootamatult vähenenud 4,3%," rääkis Vaht. 

Vaid päev varem tõusid kütuste hinnad aga viimase viie kuu kõrgeimale tasemele, kuna rekordtasemele kasvanud USA toornaftavarusid tabas ootamatu 4 miljoni barreli suurune langus, mis oli esmakordne alates tänavu jaanuarist.

“See on hea näide vastandlikest uudistest, mis mõjutavad kütuste hindu erinevates suundades. Vaatamata selle nädala uudistele on pikemas plaanis siiski toetus hindade kasvule,” selgitas Vaht.

Uued kütuste hinnad Olerexi automaatjaamades on järgmised:

Bensiin 95: 1,189 eurot liiter
Bensiin 98: 1,229 eurot liiter
Diislikütus: 1,149 eurot liiter

Seoses läheneva emadepäevaga on 8.-10. mai kõik mootorikütused Olerexi mehitatud jaamades erakliendist püsikliendile 3 senti soodsamad.