"Inspektor ei ei saa kontrollida oma tööandjat, kohe tekiks huvide konflikt," ütles Tervisekaitseinspektsiooni nõunik Agnes Jürgens ETAle. "Kontrollimine on tervisekaitseinspektorite põhitegevus ja nad ei saa olla valvatava palgal."

Õllesummeri pressiesindaja teatas eile, et palkab tervisekaitseinspektori, kes jälgiks peoplatsil müüdava kauba kvaliteeti. Jürgensi kinnitusel ei anna seadus selleks aga mingit võimalust.

Samas pidas Jürgens Õllesummeri korraldajate poolset järelevalve korraldamist toitlustamise üle vajalikuks. Tema sõnul võiks sinna palgata sanitaararsti, kes kvaliteedil silma peal hoiab.

Õllesummerile tööle minema pidanud Harju tervisekaitsetalituse inspektor Aire Sinka kinnitas ETAle, et loobub pakutud suvisest lisatööst. "Kavatsesin need viis päeva oma puhkuse ajast võtta, kuid kuna jurist leidis selles töös vastuolu korruptsioonivastase seadusega, siis ütlen kohast ära," lausus Sinka.

Õllesummeri pressiesindaja Argo Kasela ütles Sinka loobumisest kuuldes ETAle, et nüüd peavad korraldajad tervisekaitseinspektorile alternatiivi leidma. "Otsime siis mõne pensionile jäänud sanitaararsti, kes peaks täiesti sõltumatu olema," sõnas Kasela.