Täna toimus aktsionäride erakorraline koosolek ning hääletus, kus otsustati ettevõte erastada. Riik paneb firmasse 3,1 miljonit eurot ning fond 1 miljonit. Firma saab enda omandusse väidetavalt 91,58% lennuettevõttest.

Lennufirma vajab 8 miljonit eurot, kuid väidetavalt otsustatakse täna 4,1 miljoni euro üle. Sellest 3,1 tuleks valitsuselt ning 1 miljon erainvestorilt.

Valitsusel ja uuel investoril on aega veel vaid 9 päeva, et makse sooritada. Erastamisprotsess peaks niisiis lõpule viidama juba jaanuari lõpuks. Algselt oli erakorralise koosoleku ajaks määratud 23. november, kuid see lükati riikliku haldusfirma poolt edasi, et pidada erainvestoriga läbirääkimisi.

Haldusfirma on varem öelnud, et nad püüavad jõuda kreeditoridega kokkuleppele võla vähendamise osas, et muuta ettevõte isuäratavamaks.

Tegemist on Adria Airwaysi teise erastamiskatsega. 2012. aastal kukkus see läbi. Siis oli Adria aga Euroopa Komisjoni uurimise all, mis puudutas ebaseadusliku riigiabi andmist. 2014. aastal teatas ettevõte esmakordselt netokasumist.