„Väga vähe tõenäoline, et ma saan anda intervjuusid või kommentaare ükskõik mis teemal enne, kui minu kohtuasi on kevadel lõppenud,” ütles kahekordne olümpiapronks ja MM-i hõbedamees Indrek Pertelson kohtumist palunud Eesti Päevalehele.

Pärast Arigato spordiklubi skandaalset pankrotti Venemaale kolinud kunagine Eesti esijudoka käis eelmisel nädalal Tallinnas. Fotograaf Karli Saul märkas pikkade juuste abil oma välimust muutnud vägimeest Swissôtel all kohvikus neljapäeval kell 16.45 ja sai Pertelsoni kaadrisse, kui see väljus hotellist.

Mitu süüdistust

Tänavu juunis esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Pertelsonile süüdistuse pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises, samuti ärikeelu rikkumises.

Harju maakohus pani 24. augustil toimunud eelistungil paika, et Haabersti pere­spordikeskuse endiste juhatuse liikmete Indrek Pertelsoni ja Margus Dintšenko kohtuprotsess algab järgmise aasta 18. veebruaril.

Pertelson avaldas juba kevadel veendumust, et tal õnnestub ümber lükata kõik talle tehtud etteheited. Ta rääkis, et tema vastu esitatud süüdistused on pahatahtlikud ja need kukuvad varem või hiljem kokku.