Audiitorteenuste firma EY plaanib palgata olümpiamängude lõpuks üheksa naissportlast, värvatute nimed plaanitakse ka selleks ajaks avaldada.

Bloomberg vahendab, et ka ametliku olümpiamängude kaardimaksesüsteemi Visa kodulehel seisab: “Vajatakse abi: võtame tööle olümpiasportlasi ja paraolümpiasportlasi“.

Firmad väidavad, et need kutsed on rohkemat kui lihtsalt avalikud naljatamised ja täidavad olulist eesmärki. Paljudel olümpiasportlastel on nimelt raske sportlaskarjääri ajal endale raha koguda ning vähesed astuvad samme traditsioonilise karjääri suunas.

Endine korvpallur ja nüüdne EY avaliku poliitika juht Beth Brooke-Marciniak ütles, et karjäärimuutus on eriti raske naissportlastele, kuna enamasti teenivad nad meessportlastest kordi vähem ja on veelgi keerulisemas seisus, et sportlaskarjääri lõppedes kogutud rahast ära elada.

Sporditurunduse spetsialist Bob Dorfman ütles, et tegu on väga hea PR looga. „Peale kõigi teiste reklaamipindade – televisioon, sotsiaalmeedia, logod spordirõivastel – on säärane turundusstrateegia oma brändi reklaamimiseks väga hea,“ lisas Dorfman.