Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle sõnul on hakklihakotletid eestlase toidulaual üheks populaarsemaks argiroaks. Kotlettide küpsetamise traditsiooni on edasi antud põlvest põlve ning ühtviisi hästi oskavad maitsvaid kotlette küpsetada nii mehed kui ka naised, teatas Rakvere lihakombinaat.

Millegipärast on Rootsi lihapallid ilmakuulsad, kuid meie justkui häbeneme oma võrratuid kotlette, suhtudes nendesse kerge eelarvamusega,” lausus Kelle.

Ta lisas, et tegelikult on eestipäraselt valmistatud kotletid samaväärsed maailmakuulsate Rootsi lihapallidega. Just seda sel laupäeval kotletipäeval tõestataksegi.

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektori Triin Lõokese sõnul on korraldatav kotletipäev igati tänuväärt üritus, kus tõstetakse fookusesse just hakkliha kui tooraine.

“Hakkliha on oma olemuselt väärtuslik toiduaine, millest on väga mugav ning lihtne valmistada erinevaid roogasid, olgu selleks kastmed, ahjuroad või kotletid. Usun, et kotletipäev annab nii mõnelegi kodukokale inspiratsiooni hakkliha kasutamiseks ja tõstab hakkliha kui tooraine väärtust,” ütles Lõoke.

Oma Maitse ja Rakvere Lihakombinaadi kotletipäev toimub 26. mail kella 11–14 Tallinna Sadama turul.

Kogupereüritusele oodatakse kõiki kotletisõpru, et üheskoos maitsta erinevaid kotlette ning hankida omale uusi kogemusi ja väärt nippe hakkliharoogade valmistamiseks. Kotletipäeval selgitatakse välja Eesti parim kotlet ning selle valimisse saavad oma panuse anda kõik külastajad.

Parima kotleti tiitli väljaselgitamiseks astub lahingusse 12 kotletiküpsetajat, kellest igaüks esindab oma parimat retsepti. Kotletitainaks vajaliku hakkliha tagab Rakvere Lihakombinaat.

Lisaks kotletiküpsetamisele toimuvad igal täistunnil töötoad, kus Rakvere Lihakombinaadi tootejuht Heli Sepp räägib kotleti teekonnast inimese lauani ning Oma Maitse retseptitoimetaja Katrin Press pakub kotleti juurde sobivaid lisandeid ja kastmeid.

Samuti vormib Sadama turu lihameister kõigi silme ees mõnusaid lihapihve. Toimuvad ka degusteerimised, müügil on kotletikõrvast toidukraami ja toiduajakirjandust Oma Maitselt. Kotletipäev on kõigile külastajatele tasuta.