Linna maa-ameti juhataja Ahto Eesmäe sõnul on omanike saadetud kiri hinnapakkumisega praegu Peterburi sõitnud linnapea Jüri Mõisa või Euroopas puhkust veetva abilinnapea Heiki Kivimaa laual ja seda ei pole siiani arutatud.

Mitteametlikel andmetel küsivad Ametiühingute Vara Haldus ja Eesti Spordiselts Kalev väljakute eest 20 miljonit krooni, mis on piirkonna ruutmeetri kallidust arvestades ka turuhind.

Ametiühingute Vara Haldus loodab selle juhataja Teet Tiko sõnul tenniseväljakute küsimuse lahendada võimalikult kiiresti. “Arvestades linnavalitsuse töötempot, võib meile vastamiseks kuluda nädal, aga ka kaks kuud. Aga ega me ei tahaks nüüd pool aastat ka venitada,” ütles Tiko.

Tenniseväljakute krundi suurus on 5000 ruutmeetrit. Spordiplatsi arvel kavatseb linn laiendada Vabaduse väljaku jalutusala ning selle alla rajada autoparkla.

Teise suurema kinnisvaratehinguna valmistab Tallinna maa-amet ette Tartu maantee läbimurde alt 2000-ruutmeetrise kinnistu ostu, mille omanik on nõus loovutama alla turuhinna 10 miljoni krooni eest.

“Maa omandamine on juba mõnevõrra keeruline, sest kinnistuomanikud tunnevad linna kõva huvi ja nendega peab palju läbi rääkima,” ütles Eesmäe.

Aadressil Tornimäe 3a paiknev kinnistu kuulub praegu EKE Investile. Kinnisvaraeksperdi hinnangul on 2370-ruutmeetrise transpordimaa turuväärtus 11,9-16,5 miljonit krooni.

“Omanikud on nõus müüma 10 miljoni krooniga, aga kinnistu ostmiseks peab loa andma linnavolikogu,” ütles Eesmäe.

Tartu maantee läbimurde lõpetamiseks peab linn ära ostma ka Pääsukese 4, Väike-Pääsukese 5, Pääsukese 3/Väike-Pääsukese 1 ja Tornimäe 6 kinnistud ehk veel 2800 ruutmeetrit maad.

Talvel ostis linn ostueesõigusega läbimurde alt kinnistu Tartu maantee 16c, kahe aasta eest Pääsukese 6.

Tartu maantee läbimurde rajamine on Tallinna tee-ehituse üks tänavusi prioriteete, milleks linnaeelarvest on eraldatud 8,93 miljonit krooni.