Eesti Omanike Keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on Tallinna Vee hinnataotlus alusetu - tegemist on veemonopoli teadlikult kavandatud juriidilise ja PR-trikiga, mille eesmärk on takistada järelvalveorganite tööd, teatas Omanike Keskliit.

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots on varem selgelt välja öelnud, et kui rakendada põhjendatud tulukuse printsiipi, peaks vee hind peaks langema ca 25 protsenti. Samuti on keskliidu hinnangul juriidiliselt selge, et linnaga sõlmitud erastamisleping pole seadusest kõrgem ning ettevõtte peaks hinnataotluse esitamisel järgima põhjendatud tulukuse printsiipi. Kokkuvõtlikult, kui Tallinna Vesi seadust järgiks, räägiks me täna hinnalanguse taotlusest.

Madiberki hinnangul ei jää Konkurentsiametil muud üle, kui kehtestada teadlikult seadust eirava Tallinna Vee hindadele monopolide ohjeldamise seaduses ette nähtud ajutine hinnakontroll, mis tooks kaasa märgatava hinnalanguse.

Omanike Keskliit jätkab ka kevadel menetlusse võetud tsiviilkohtu vaidlust Tallinna Vee poolt tekitatud põhjendamatult kõrgete veehindadega tekitatud rahaliste kahjude hüvitamiseks. Kohtumenetlus võib esimese istungini jõuda käesoleval aastal.