Tuginedes konkurentsiameti eelmise aasta analüüsile tuleb vee- ja heitveeteenuse arvet kärpida 25-30 protsendi võrra, teatas liit.

Omanike keskliidu volikogu liikme Priit Värgi hinnangul oli ette teada, et konkurentsiamet lükkab veemonopoli hinnataotluse tagasi, sest linnaga sõlmitud leping ei ole seadusest ülimuslik. Pealinna veehiiu kasuminumbrid ning varade tootlikus on aastaid olnud kordades kõrgemad, kui seadusega lubatud.

"Mida tähendab sisuliselt hinnataotluse tagasilükkamine? Eelkõige seda, et ka tänased hinnad on põhjendamatult kõrged ning vastuolus seadusega. Iga päev, mis möödub konkurentsiameti otsusega viivitamise tõttu, tähendab Tallinna Veele jämedalt 38 000 - 45 000 eurot (600 000 - 700 000 krooni) ebaseaduslikku tulu, mis võetakse otse tarbijate taskust," seisis liidu teates.

"Tallinna Vee huvides on konkurentsiameti menetlusega viivitamine ja status quo säilitamine. Monopol kontrollib rahavoogu, makstes ka võimalikult suure osa ebaseaduslikult teenitud kasumist aktsionäridele välja."

Omanike keskliit nõuab, et konkurentsiameti alustaks viivitamatult hinnalangetamise menetlusega.

Konkurentsiamet on Tallinna Vee küsimust analüüsinud pea kaks aastat seega ei tohiks menetlustähtaegasid pikendada nagu eelnevalt on juhtunud. Sest iga viivitatud päev on löök koduomaniku eelarvele ning vesi monopoli veskile, leidis liit.

Omanike keskliitu koondab üle 53 100 koduomaniku ning on oma liikmete kaitseks pöördunud Tallinna Vee vastu tsiviilhagiga Harju maakohtusse.