Tarbijate hirmutamine on mõeldud säilitamaks veemonopoli põhjendamatult kõrgeid kasuminumbreid ning seismaks vastu sektori seadusandliku kontrolli alla võtmisele.

Eesti Omanike Keskliidu peasekretär Taavi Madiberki sõnul väidavad monopolid, et kodu-ja äriklientide osas ei tohi olla hinnaregulatsiooni erisusi. “Selle väite on ühelt poolt kummutanud kunagine Õiguskantsler Truuväli ning teisalt ka teiste kommunaalsektorite praktika — maagaasi hinnad kodutarbijatele kinnitab Konkurentsiamet, äritarbijad ostavad gaasi vabaturult. Sama kehtib elektrituru kohta, kus kodu- ja äritarbijatele kehtib turu osalisel avamisel täiesti erinev hinnaregulatsioon. Õigusruum annab kõik võimalused kodutarbija kaitsmiseks, selle teostamine on vaid poliitilise tahte küsimus.”

Madiberki sõnul on monopolide väide, et  juhul kui Tallinna vee hinna kooskõlastamine antaks Linnavalitsuse käest Konkurentsiameti kätte, siis ollakse sunnitud ühtlustama vee hinnad kodu- ja äritarbijatele. Seadus ei muudaks tänast kodu- ja äritarbijate eristamist,  alusetu, kuna sellest järeldub, et  seadus oleks kohustuslik vaid Konkurentsiametile, kuid mitte Linnavalitsusele.

“Monopolid väidavad, et Tallinna vee hind kodutarbijale on liiga madal. Samal ajal unustatakse ära, et Tartus on vee hind ka ärikliendile madalam, kui Tallinnas kodutarbijale. Samuti jäetakse arvestamata, et majanduslikult peaks juba mastaabiefekti tõttu pealinnas vee hind olema tunduvalt madalam;” sõnas peasekretär.

Veemonopolid alustasid hinnatõusuga hirmutamist samal päeval, kui teatati Tallinna Vee kasuminumbrid ning sellega püütakse  Madiberki sõnul tähelepanu eemale juhtida asja tuumast — monopolide ebamõistlikult kõrgetest kasuminumbritest.