Eesti omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul viidi monopolide ohjeldamise seadusega ellu omanike keskliidu põhimõtted vee ja kaugkütte valdkonnas, nüüd on aeg prügimajandus luubi alla võtta.

Prügimajanduses on kolm peamist probleemide ringi:

Esiteks klientide väärkohtlemine, omanike keskliidu liikmetelt on tulnud kümneid kaebusi monopolide põhjendamatute arvete pärast tühisõitude ja erinevate lisateenuste eest, mis tulenevad pahatihti tarbijate kahjuks kaldu olevatest tüüptingimustest või on äärmuslikul juhul esitatud üleüldse ilma õigusliku aluseta. Mitmel juhul on tõusetunud kahtlused, et selline tegevus on süstematiseeritud.

Teiseks, jäätmeveo hangete tingimused ning hinnakujundus on vaja tarbija jaoks muuta läbipaistvamaks, mis peaks alandama ka jäätmeveo hindasid. Tänased ühtlustamata hanketingimused loovad viljaka pinnase ka võimalikeks hinnakokkulepeteks ning koduomanike õiguste kuritarvitamiseks.

Kolmandaks, vertikaalsed monopolid ning jäätmete ladustamise kulukontrolli võimalused lõpptarbija seisukohalt. Eelkõige võib välja tuua olukorra, kus Veolia omab Veolia Keskkonnateenuste( endine Cleanaway ) ja Tallinna prügila kontrollpakki. See küsimus puudutab ka ausa ettevõtluskeskkonna ning konkurentsi soodustamist jäätmeveo hangetel.

Omanike keskliit kutsub üles koduomanikke teada andma koduomanike probleemidest ja ettepanekutest pürgimajanduse vallas.