EOKLi peasekretäri Taavi Madeberki sõnul vastutavad gaasiaktsiisi tõstmise eest lõppastmes mitte ainult peaminister ega valitsus, vaid konkreetsed parlamendi liikmed, teatas Omanike Keskliit.

Riigikogule teeb seaduse muudatuseks vastava ettepaneku juhtivkomisjon- aktsiiside puhul on selleks rahanduskomisjon. Seega on oluline, et vastutust kandvad rahanduskomisjoni liikmed annaksid konkreetse vastuse oma valijatele- kas nad toetavad gaasiaktsiisi tõusu ning millistel põhjustel.

Madiberki väitel tõusevad gaasi- ja küttehinnad sügisest pea 40 protsenti, mis langeva majanduse tingimustes tekitab probleeme paljudele koduomanikele. „Vastutustundetu on karistada koduomanikke järjekordse hinnatõusuga. Valitsus peaks läbimõtlematu eelarve lappimise ning seeläbi vältimatute kommunaalteenuste kulutuste suurendamise asemel tegelema tänini puuduva jätkusuutliku energiapoliitika väljaarendamisega”.

Madiberki teatel kavatseb EOKL koostöös gaasiaktsiisi tõusu vastu seisvate kodanikuorganisatsioonidega kutsuda rahanduskomisjoni liikmeid ümarlaua äärde. Kodanikuorganisatsioonidest on tänaseks avaldanud ümarlaual osalemiseks valmidust Tööandjate Keskliit, Eesti Korteriühistute Liit ning Eesti Üürnike Liit. „Energiapoliitilisi otsuseid ei tehta üleöö, veelgi vähem ainult eelarve täitmise eesmärkidel,” lisas Madiberk.