Enamik kohalikele omavalitsustele kantud rahast leiti Harjumaal. Suurimaks kohalikule omavalitsusele edasi kantud leiuks 2019. aastal oli 700,1 eurot, mis akti alusel võeti hoiule 2018. aastal Tallinna lennujaamast.

Asja üleandmise kohustus politseile tekib juhul, kui asi leiti elamust, avalikust asutusest (koolid, kauplused, valitsemisasutused, kirikud jt) või transpordivahendist ja seda ei ole võimalik üle anda majaomanikule/üürnikule, vastava asutuse teenistujale või transpordivahendi juhile.

Kui asi leitakse tänavalt, pargist, metsast jne, siis ei ole leidjal leiu politseile üleandmise kohustust, küll aga peab sellest teavitama, kui leiu väärtus ületab 50 eurot.

Juhul, kui leidja on oma kohustused täitnud ja omanik ei ole selgunud ühe aasta jooksul arvates leiust teatamisest, omandab leidja asja või seda asendava raha. Kui leidja on asja andnud politseile, siis loetakse asja leidjaks politsei ja leidjal asja omandamise õigust ei teki.

Kui leiu omanikku ei õnnestu ühe aastaga selgeks teha, antakse see üle kohalikule omavalitsusele. Kui leid on väheväärtuslik või katki, siis ese utiliseeritakse.

Ülevaate politseisse viidud leitud esemetest leiab PPA kodulehelt.