Riigihangete Keskuse juhatuse liikme Margus Lantini sõnul oli seekordne ühishange jätk 2014-2016 perioodi ühishankele. “Sel korral võitis ühishanke Eesti Energia, kes pakkus fikseeritud hinnaga päevaseks elektri hinnaks 3,678 senti ning öiseks 3,344 senti kilovatt-tunni eest, mis on eelmise perioodiga võrreldes 17% soodsam. Börsihinnaga elekrienergia ostmise vahendistasu vähenes eelmise perioodiga võrreldes koguni 48%,” lausus Lantin.

“Ühishange kui võimalus ühiselt soetamisega säästa hanke korraldamise kuludelt ning saada mahuefektist tulenevalt soodsamaid hindu on hakanud jälle populaarsust koguma. Seda näitab ka äsja lõppenud elektrienergia ühishange, millest võttis osa ligikaudu veerand omavalitsustest ning teiste kestvate Riigihangete Keskuse elektrienergia ühishangetega kokku on see osakaal ligikaudu pool kõigist omavalitsustest,“ kommenteeris ta.

Sel korral osalesid ühishankel 40 omavalitsust ning 5 omavalitsus- või riigiasutust ning pakkumuse esitas 4 elektrimüüjat.

Riigihangete Keskus (RHK) on 2008 aasta märtsis era- ja avaliku sektori koostöö raames loodud ühing, mille eesmärgiks pakkuda parimat oskusteavet ja abi riigihangete korraldamisel.

RHK liikmeteks on 44 kohalikku omavalitsust, erinevates ühishangetes on osalenud lisaks omavalitsustele ca 140 avaliku sektori asutust, ministeeriumid, ametid, haridusasutused jm avaliku sektori asutused.