„Tahan rõhutada, et meie esimene eelistus on igal juhul kinnistu Maardus. Kuna tegemist on väga olulise objektiga ning praeguses seisukorras olevas Tallinna vanglas läheb iga jätkatud kuu väga kulukaks, otsustati võimalik ajakaotus lahendada paralleelselt alternatiivse asukoha otsimisega,“ kommenteerib RKASi juhatuse esimees Jaak Saarniit. „Soovime tagada, et kui mingil põhjusel tuleb Tallinna vanglale  hakata uut asukohta otsima – näiteks kui riik peab võimalikuks aja säästmiseks Maardu krundi vaidluses riigile rahaliselt soodsa kokkuleppe sõlmimist – on meil võimalikud asukohalahendused juba teada,“ lisas ta.


Pakutaval kinnistul peab olema piisav juurdepääs ühistranspordiga, mille võimalused peaksid arvestama 24h töökorraldusega. Ühistranspordiga juurdepääsemise kulu ja aeg peavad jääma mõistlikuks ning olema regulaarsed.


Nõuded soovitavale krundile/maa-alale


Geomeetria peab olema ristkülikukujuline või võimaldama ristküliku kujulist maa-ala planeeringut, mille lühim külg ei tohi olla väiksem kui 300 meetrit, kusjuures krundile või maa-alale ei tohi jääda ehituskeelualasid ega muid ehitust takistavaid piiranguid.


Lähim olemasolev või piirkonna arengukavakohaselt rajatav uus hoonestus krundile või maa-alale tohib paikneda vähemalt 100 meetri kaugusel.


Geoloogiliselt peab olema võimalik ilma oluliste lisakulutusteta maa-aluse 0-korruse ja hoonete vaheliste ühendustunnelite rajamine. Maavaradest tingitud ehituspiirangud peavad olema välistatud.


Veevarustus peab minimaalselt tagama koguse ca 750 m3/ööpäevas. Ühiskanalisatsiooni minimaalne kogus on 113 l/s. Samuti peab olema võimalik liituda elektrienergiavõrguga, mille minimaalne võimsus on 3100kW.


Pakkumused peavad olema jõus vähemalt kuni 23. augustini 2010. aastal. Pakkumuste esitamise tähtaeg on 19. mail 2010 kell 14.00.