Ehkki AS OnOff Eesti distantseeris end kiiresti emafirma pankrotist, ei pea konkurendid võimatuks, et kett võib ka Eestis otsad kokku tõmmata.

OnOffi turundusjuhi Liina Kivimäe sõnul on tegemist ikkagi kahe eri ettevõttega ja sellepärast ei tohiks Rootsis toimuv Eestile mõju avaldada. Ometi ei ole elektroonikaketi masuaegne seis just kõige rõõmustavam. Äriregistris viimasena üles pandud 2009. aasta majandusaasta aruandest selgub, et OnOff teenis 2009. aastal Eestis üle 5,7 miljoni krooni kahjumit, mis lisandub omakorda varasemale jaotamata kahjumile ehk 21,4 miljonile kroonile. 2010. aasta majandusaasta aruannet pole ettevõte kahjuks veel avalikustanud.

Karm konkurents

OnOffi suurima konkurendi Euronicsi kaubandusketti opereeriva Sandman Grupi tegevjuhi Martin Pedai hinnangul põhjustas OnOff Sverige pankroti olukord Rootsi koduturul, kus käib karm konkurents nii kohalike kui ka välisosalusega elektroonikaettevõtetest suurkettide vahel. „Eesti koduelektroonika turg on olnud viimasel ajal pigem väikeses tõusus, sest eelmisel aastal oli olulisemaks märksõnaks digipööre ning sellest tulenevalt ka telerite müügi kasv,” sõnas Pedai. „Sellel aastal on müügifookus läinud rohkem kodumasinate ja IT-toodete müügile.”

Pedai pidas võimalikuks nii OnOffi turult lahkumist kui ka nende kaupluste tegevuse jätkumist mõne muu investori omanduses. „OnOffi uudise kohta on hetkel siiski veel liialt vähe informatsiooni, et seda olukorda põhjalikumalt kommenteerida, kuid kindlasti on nende tänased varad lik­viidsed,” kinnitas Pedai.