Võlgnikul ei jätku vara pankrotimenetluse kulude katteks ja puudub vara tagasivõitmise ja tagasinõudmise võimalus, vahendas BNS kohtumäärust.

Kohus tegi ettevõtte likvideerimise ja registrist kustutamise ülesandeks firma ajutisele pankrotihaldurile Andres Tootsmanile ja määras Promenumi dokumentide hoidjaks ettevõtte vähemusosaniku ja juhatuse liikme Kaido Vare.

Promenumi juhatuse liige ja enamusosanik Aivar Leping esitas juuli keskel kohtule ettevõtte pankrotiavalduse, mille kohus võttis menetlusse septembri algul.

Meedia andmeil suri Leping augusti alguses.

Tänavu märtsis jõustus riigikohtu lahendiga otsus, mis kohustas Promenumi tasuma fonogrammide avaliku esitamise Eesti Fonogrammitootjate Ühingule ja Eesti Esitajate Liidule ligi 700 000 krooni. Esitajate liidu teatel esitasid kaks ühingut Promenumi vastu hagi, kuna ööklubide pidaja ei soovinud järgida autoriõiguse seadust ega maksta valdkonnas kehtivat tasu fonogrammide avaliku esitamise eest.

Krediidiinfo andmeil kuulub 90 protsenti Promenumist Lepingule ja ülejäänud kümme protsenti Varele. Teisipäeva seisuga on ettevõttel 1,2 miljoni kroonine maksuvõlg.

2008. aastal oli Promenumi kahjum 20,7 miljoni kroonise käibe juures 1,54 miljonit krooni. Kahjumisse kukkus ettevõte 2007. aastal, kui 31,7 miljoni kroonise käibe juures sai kahjumit 80.000 krooni. Firma majandusaasta aruande kohaselt sattus ettevõte majandusraskustesse pärast 2007. aasta aprillirahutusi. Firma sõnul mõjutas kasumlikkust ka majanduse jahtumine ning kahe konkureeriva ööklubi avamine.