Selgub, et 12. oktoobril ehk sel esmaspäeval on tehtud nortariaalne tehing, mis viis Narva mnt 11 asuva hoone Neinar Seli firmalt KEK Arendus OÜ ettevõttele Rüütli Majad OÜ. Selle sajaprotsendiline omanik on Bigbank AS. Teatavasti on Bigbank Parvel Pruunsilla ja Vahur Volli omanduses olev finantsasutus, mis järjest kasvab. Hiljuti siseneti näiteks kodulaenu turule.

„Praegu tegutseb Bigbank Tallinnas suuresti rendipindadel ning kolimisega koondame kõik osakonnad ühte majja, mis tagab operatiivse ja efektiivse töö tulevikus. Kolimisega läheb veel aega, kuna tegemist ei ole uusarendusega ning kontoriruume on vaja kaasajastada. Võimalik, et me ei täida pangaga kogu maja ning anname osa pinnast rendile." Martin Länts, Bigbank AS juhatuse esimees.

Ärilehele teada olevalt otsis KEK Arendus Danske peahoonesse pikalt ankurrentnikku, kuid koroonakriis tõmbas mitmetele võimalikele plaanidele kriipsu peale. Väidetavalt oleks hoonesse võinud kolida nii Tartu Ülikool oma Tallinna osadega või ajutiselt Rahvusraamatukogu.

KEK Arenduse 2019. aasta majandusaruandest võib välja lugeda, et Seli ettevõte ostsis hoone 2019. aastal ligi 7,5 miljoni euroga. Ärilehele ei ole teada, milline oli tehingu summa nüüd.

Vastavalt Bigbanki 2019. aasta majandusaasta aruandele on Bigbanki töötajate arv 385. Kasum oli neil 24 453 000 eurot. Bigbanki kontserni varade maht oli eelmise aasta seisuga 574 miljonit eurot.