Reutersiga kõnelenud OPECi allikate teatel arutasid Pärsia lahe äärsed naftatootjad aasta alguses kavatsetud, aga hiljem läbi kukkunud tootmismahu piiramise ülessoojendamist. Nende riikide seas, kes plaanivad homsel tippkohtumisel tootmismahu piiramist jutuks võtta, on ka suurim naftatootja Saudi Araabia.

Samas pole teine OPECi võtmeriik Iraan andnud märku, et kavatseb see kord tootmismahu piiramises osaleda. Iraan on korduvalt kinnitanud, et tahab oma tootmist taastada sanktsioonide-eelses mahus.

Iraani mitteosalemine kokkuleppes andis ka Saudi Araabiale ettekäände marssida välja kevadel Katari korraldatud tootmismahu piiramise kohtumiselt, kus lisaks OPECi riikidele osales ka Venemaa.

Et Iraani seisukoht pole ilmselt muutunud, ei usu naftaturg eriti tootmismahu piiramise kokkuleppe võimalikkuse homme. Nafta hind, mis tõusis mai keskel üle 50 USA dollari barrelist, hakkas OPECi tippkohtumise lähenedes tasapisi kukkuma. Täna hommikul tõi kokkuleppe arutamise uudis Brenti Põhjamere barreli hinna kahekümne sendi kaugusele 50 dollari piirist, kuid õhtupoolikuks vajus Brent 49,66 dollarini ja USA toornafta WTI 48,83 dollarini barrelist.