Radiolinja juhatuse esimees Sami Seppänen ütles, et seda näitab ka Skandinaaviamaade kogemus, et numbriliikuvuse tekkel vahetab operaatorit 5-20 protsenti klientidest, kirjutab SL Õhtuleht. Seppäneni arvates on vahetuse põhjusi kaks: hind ja teenindus.

EMT on ennustanud, et 1. jaanuarist läheb liikuma iga kümnes operaatorite lepingulisest klientuurist, tuletab meelde firma pressiesindaja Kaja Pino. Tele 2 juhatuse esimees Üllar Jaaksoo ei taha ennustada: «Riigist riiki on operaatorivahetajate hulk kõikuv olnud ja mitte kusagil pole see täpselt vastanud ennetavatele uuringutele,» ütles Jaaksoo.

Uue operaatorina turule tuleva Bravocomi turundusdirektor Jaanus Lillenberg selgitas, et Soomes vahetas numbriliikumise käivitumisel neljandik inimestest operaatorit. Ta lisas, et Soomes tuli turule ka firma, kes pakkus kõiki võrgusiseseid kõnesid tasuta.

Kõik suuremad mobiilioperaatorid kinnitavad, et hinnasõda käib juba praegu, enne numbriliikumise teokssaamist.

Lillenberg on kindel, et poole aasta pärast on Eestis kõnehinnad odavamad ja turg totaalselt muutunud. Turule tulevad ka firmad, kes pakuvad tasuta või väga odavaid kõnesid. «Kuid väga madal hind saab tulla vaid kvaliteedi arvelt,» hindas Lillenberg.