Toetust Opmannile kinnitasid Eesti Päevalehele nõukogu liikmed Jüri Sepp ja Mati Meos, kes endise rahandusministri kandidatuuri ka esitasid, ning Ants Järvesaar.

Eerik Terk ja Mart Sõrg ei soovinud oma arvamust enne välja öelda, kui kandidaatide platvormid on ära kuulatud.

"Panga nõukogu esimehena tuleb mul nõukogu liikmetest tunduvalt tihedamini panga presidendiga probleeme lahendada ja minu edaspidine töö on kergem, kui ma eelistust välja ei ütle," märkis Sõrg.

Eesti Päevalehele on nõukogu hästi tundvad inimesed väitnud, et Sõrg toetab Opmanni.

Kalev Kuke poolt on Eesti Päevalehe hinnangul Kalle Jürgenson, kes ta kandidaadiks esitas. Nõukogu liikmena saab Kukk ka ise hääletusest osa võtta.

Hindrek Merit ei õnnestunud ajalehel kätte saada ja seega on tema eelistus teadmata.

Sepa sõnul on Opmannil prognooside järgi kõik võimalused saada panga presidendiks.

"Tal on piisav erialane taust, juhikogemus, tervis, stressitaluvus ja läbikontrollitus avalikkuse silmis, et ei tekiks enam üllatusi," märkis Sepp.

Järvesaare sõnul on Opmannil konkreetse rahandustöö juhtimisega rohkem kogemusi ja selles ametis veab ta Kukest ilmselt paremini välja.

Isamaaliidu fraktsiooni liige ja riigikogu rahanduskomisjoni esimees Jürgenson ütles, et Opmannile on koalitsioonil palju ette heita, viidates eelmise valitsuse tekitatud 1999. aasta eelarvekriisile, mida praegune valitsus ja riigikogu lahendama peavad.

Jürgensoni sõnul on kahtlane ka Opmanni kunagine otsus hoida riigi raha ainult Ühispangas.

"Tema rahandusministriks oleku ajal olid ka Maapanga jamad, mis on tänaseni küsimärgina püsti," märkis Jürgenson.

Kukk on Jürgensoni sõnul seevastu inimene, kellel on alati omad seisukohad, mida ta on valmis ka kaitsma. "Kukk on mees, kes mõtleb oma peaga," ütles Jürgenson.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul on Opmann küll eksminister, kuid tema praegune staatus on suhteliselt madal. "Ta on pooltöötu eksminister ja väga imelik, et see kandidatuur üles tuli," nentis Ligi.

Samas on panga nõukogu Ligi hinnangul sõltumatult käitunud. "Meie ei ole kumbagi kandidaati upitanud," kinnitas Ligi.

Samas näeks koalitsioon Ligi sõnul parema meelega keskpanga presidendina Kukke, sest ta tunneb valdkonda.

Ka Järvesaar möönis, et valitsusliit Opmanni kandidatuuri ei poolda. "Ta oli Koonderakonna valitsuse liige ning koalitsioonile on see valus pähkel," ütles ta.

Eesti Panga nõukogu, kes esitas eelmisel neljapäeval keskpanga presidendi kandidaatideks Kuke ja Opmanni, teeb oma valiku neljapäeval.