Hansapanga tuletisinstrumentide osakonna juhataja Tõnno Vähi sõnul on pisut suuremaid positsioone veel Hansapanga ja Norma aktsiates. "Arvatavasti enamus neist kas ostetakse reedel välja või pikendatakse aprillini," sõnas Vähk.

Vähi sõnul on lõppemas on ka müügioptsioone, seetõttu mõnel juhul tuleb aktsiaid positsioonide sulgemiseks isegi osta.

Arvatavasti on avatud positsioonide maht veebruari lõpuga võrreldes kahanenud, kuna kasumivõtmist on suhteliselt palju olnud, rääkis Vähk. Siiski ei ole kahanemine tema sõnul kuigi suur, sest ka uusi optsioone on sõlmitud.

"Enamus optsioone, mis praegu tehakse on paari-kolme kuu pikkused ostuoptsioonid," lausus Vähk. Populaarsemas on tema sõnul Hansa ja Norma.

Hansapanka nähakse tema sõnul suhteliselt tugavana 135 krooni pealt ja loodetaks tõusu. Norma muutus atraktiivsemaks, kuna aktsia hind on suhteliselt palju langenud.

Pikemas perspektiivis peavad investorid Vähi sõnul turgu suhteliselt stabiilseks. Väga suurt volatiilsust turult tema sõnul ei oodata, seetõttu tulevad ka optisoonide hinnad vaikselt allapoole.

Pisut aktiivsust on ka lisanimekirja aktsiate osas, tõdes ta ning lisas, et see spekulatiivne huvi on liikunud Läti ja Leedu aktsiatele.

Vähk tõdes, et üsna agressiivselt on viimasel ajal sõlmitud pikki ostuoptsioone Unibanka, Ventspils Nafta ja Vilniaus Banka aktsiatele.

Vähi sõnul on reeglina Läti ja Leedu aktsiate optsioonid ligi kolmandiku võrra kallimad kui Eesti aktsiatele sõlmitud optsioonid.