Optiva Panga aktsionäride üldkoosolek otsustas panga mulluse kahjumi kanda järgmistesse aastatesse.

Optiva Panga eelmise aasta kahjum oli 264,97 miljonit krooni. "Kahjum väljendub kõige selgemini aktsia hinnas," ütles Optiva Panga juhatuse esimees Härmo Värk. Panga kümnekroonise nimiväärtusega aktsia hind oli eile Tallinna börsi sulgemisel 9,75 krooni. Panga kahjumi peamiseks põhjuseks olid Värgi sõnul juhtimisvead, mida praegune juhtkond püüab vältida.

Aktsionärid kiitsid heaks selle, et panga nõukogu esimees Gunnar Kraft hakkab saama juhatuse esimehega võrdset tasu ja soodustusi. Kraft keeldus aktsionäridele avalikustamast juhatuse esimehe töötasu suurust. Nõukogu liikmete tasu on kümnendik nõukogu esimehe tasust. Panga nõukogu sai eelmisel aastal palkade ja kompensatsioonidena 55 000 krooni ning juhatus 4,674 miljonit krooni.

Sel aastal plaanib pank hoida pangandusturul kümneprotsendilist turuosa nii bilansimahu, hoiuste kui ka deposiitide osas. Peamiselt keskendub pank tänavu kohalikule turule ja firmaklientidele.

Panga audiitor on ka sellel aastal AS Pricewaterhousecoopers.

Aktsionäride koosolekul osales 30 aktsionäri, kes esindasid 69,5 protsenti häältest. Kõik otsused võeti vastu üle 99,9-protsendise häälteenamusega.

Optiva Panga suuromanik on Eesti Pank, kellele kuulus aastavahetuse seisuga 57,8 protsenti aktsiatest.

Kolme kuu tulemused

Bilansimaht: 3,35 mlrd kr

Hoiused: 1,02 mlrd kr

Brutolaenud: 2,14 mlrd kr

Puhaskasum 1,57 mln kr

Märtsi kasum: 1,72 mln kr