BNS Optsioonidega kauplemine on viimasel ajal vähenenud, turule jäänud investorite huvi aga on tavalistelt ostu- ja müügioptsioonidelt liikunud struktureeritud toodetele. ”Struktureeritud tooted pakuvad rohkem paindlikkust,” ütles Hansapanga finantstoodete osakonna spetsialist Tõnno Vähk. Ta tõi näiteks krooni devalveerimisel põhinevad võlakirjad, mille tootlust võib arvestada nii kroonides kui ka dollarites.

Vähk märkis, et tugev spekulatiivne huvi tekkis Ühispanga vastu enne GDR emissiooni. Tema sõnul teeb Hansapank nädalas aktiivsemate aktsiate kohta keskmiselt viie kuni kümne miljoni krooni eest optsioone.

Kuigi Läti aktsiatele on Hansapank sõlminud optsioone tunduvalt vähem kui Eesti aktsiatele, on Vähi sõnul viimasel ajal märgata elavnemist. ”Põhiliselt teevad tehinguid ikka Eesti kliendid, aga ka Läti investorite huvi on kasvanud,” tõdes Vähk.

”Optsioonide hinnatase on jätkuvalt suhteliselt madal, mis peegeldab ka turuosaliste hetkenägemust,” sõnas Vähk. ”Kui keegi soovib lähiajal mingit võimendatud positsiooni võtta, siis jäävad optsioonid kõige sobivamateks instrumentideks.”