Hansapanga tuletisinstrumentide osakonna juhataja Tõnno Vähk märkis, et hetkel on olukord optsiooniturul suhteliselt stabiilne.

"Tõenäoliselt oodatakse nädala lõppu," ütles Vähk BNS-ile. "Need, kes plaanivad positsioone võtta, ootavad järgmist nädalat, et siis ennetada turu potentsiaalset tõusu jaanuaris ja veebruaris."

Vähk prognoosis, et järgmisel nädalal võetakse positsioone ostuoptsioonides. Alusvarana on jätkuvalt eelistatud Hansapanga, Telekomi ja ka Norma aktsiad.

"Kui Hansa peaks ülespoole liikuma, siis on kohe ka Norma huviorbiidis," sõnas Vähk.

Vähi sõnul on atraktiivsem veel TALSE indeksi optsioon, kuna see on odavam ja suurelt osalt koosneb see ka samadest aktsiatest.

"Need, kellel detsembri optsioonid üleval on, eelistavad neid praegu pikendada," sõnas Vähk. Seetõttu prognoosis ta, et mingit negatiivset mõju optsioonireede turule ei avalda. "Kui, siis Normas suletakse veel positsioone," lisas ta.

Välisaktsiatest on Vähi sõnul jätkuvalt üks atraktiivsem alusvara Sonera aktsia. "Peale Nasdaqi positiivset liikumist viimastel päevadel on huvi telekommunikatsioonisektori vastu suurenenud," tõdes Vähk. "Ka huvi Leedu Telekomi aktsia vastu."