Ühinemise on heaks kiitnud mõlema ettevõtte juhatused, kes kavatsevad viia tehingu lõpuni 2005. aasta jaanuaris.

?Täna me andsime teada nii oma väga headest kvartalitulemustest kui ka lepingust PeopleSofti ülevõtmise kohta. See tehing suurendab veelgi meie ettevõtte haaret ja tähtsust,? ütles Oracle tegevjuht Larry Ellison. ?Eriti tahaksin rõhutada seda, et lõppenud kvartalis suutsime kasvatada tarkvararakenduste müüki 57% võrra. Käimasolev ühinemine kindlasti tugevdab veelgi meie turupositsiooni tarkvararakenduste osas,? ütles Ellison.

Ta lisas, et ühinemine toob ettevõttele juurde palju kliente ja suurendab vajadust investeerida suuremaid summasid tarkvararakenduste ja tugiteenuste arendamisse.

Ühtlasi muutis Oracle oma pakkumist PeopleSofti vabalt kaubeldavate aktsiate omanikele, mis kehtib kuni 28. detsembrini 2004. 10. detsembri õhtuks oli ettevõte saanud nõusoleku kokku 120 600 093 aktsiate müügi kohta.

Oracle Baltimaade finantsdirektor Taavi Jakobson kommenteeris tehingu mõju Balti regioonile järgmiselt: "Otsest mõju Oracle'i äritegevusele Eestis, Lätis ja Leedus antud uudisel ei ole. Teame näiteks Baltikumi turul vaid üht Leedu ettevõtet, mis kasutab PeopleSofti rakendust, kuid kahtlemata lisab PeopleSofti ost uusi võimalusi nii meile kui meie klientidele. Tehing tähendab meile ärirakenduste kliendibaasi kahekordistumist, mistõttu saame oma tegevuses ärirakenduste arendamisele ja müügile veelgi suuremat tähelepanu pöörata."