Oracle poolt korraldatavas haridusprogrammis osaleb üle maailma rohkem kui 400 kooli. Oracle Academy projektijuhi Baltimaades Margareta Telliskivi sõnul oli Eesti ja kogu Kesk- ning Ida-Euroopa jaoks käesoleval aastal tegemist esmakordse ettevõtmisega. ?Eesti koolid suutsid põhjendatud taotluste õigeaegse esitamisega saada endale tervelt 8 Kesk- ja Ida-Euroopale eraldatud 30 pilootprojekti kohast, seejuures esitasid eriti häid taotlusi väikelinnade ja asulate koolid,? märkis Telliskivi.

Programmis osalejateks valiti tänavu Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool (õpetaja Väino Liimann), Saue Gümnaasium (õpetaja Kaido Tälli), Keila Gümnaasium (õpetaja Enely Prei), Tõrva Gümnaasium (õpetaja Valdeko Kalamees), Võru Kesklinna Gümnaasium (õpetaja Piret Viil) ja Räpina Ühisgümnaasium (õpetaja Jaanek Liiskmaa). Lisaks osalevad veel kaks hetkel täpsustamisel olevat kooli Tartust, kus kursust hakkab õpetama Kaimar Karu.

Kooliõpilastele mõeldud haridusprogrammi käivitamise eelduseks oli Telliskivi sõnul õpetajate koolitamine, mistõttu sel kevadel valiti konkursi korras välja kaheksa õpetajat kaheksast koolist. Kvalifitseerunud õpetajad läbisid Oracle Academy õpetajate kursused USA-s Los Angelese ülikooli (UCLA) juures ja sellele eelneva internetil baseeruva kaugõppe kursuse. Kuigi tavaliselt tuleb programmis osalevatel koolidel tasuda ise osavõtumaks ja reisikulud, tasus kõikide Eesti koolide eest nii reisi kui ka osavõtu Oracle Eesti.

Oracle?i eesmärgiks on programmi kaudu anda õpilastele võimalus õppida tavaliselt edasijõudnumal tasemel infotehnoloogiat ning samas valmistada neid ette nende tulevaseks ameti või kõrgkooli valikuks. Kuigi programmi nimi on Oracle Academy, ei piirne õpetatavad teadmised ainult Oracle tehnoloogiaga, vaid õpilastele antakse ülevaade andmebaasidest ja nende koostamisest laiemalt.

Oracle on maailma suurim äritarkvarafirma aastakäibega 11,8 miljardit USA dollarit. Oracle omab esindust Eestis alates 1996. aastast.