Hagejad on seisukohal, et Oracle OÜ poolt sõnamärgi "Oracle" kasutamine oma ärinimes on vastuolus äriseadustikuga, kuna see ei ole selgesti eristatav varem äriregistrisse kantud ärinimest "Oracle Nederland BV Eesti filiaal", ütles hagejaid esindav advokaadibüroo Landwell advokaat Raiko Lipstok BNS-ile.

Lisaks on Oracle OÜ poolt sõnamärgi "Oracle" kasutamine oma ärinimes Lipstoki sõnul äriseadustikuga vastuolus ka seetõttu, et kaubamärk "Oracle" omab Eestis üldtuntuse tõttu õiguskaitset, kuid Oracle OÜ-l puudub selle kaubamärgi kasutamiseks kaubamärgi omaniku Oracle Corporation nõusolek.

Enne kohtusse pöördumist püüdsid hagejad probleemi lahendada kohtuväliselt, nõudes Oracle OÜ-lt ärinime muutmist. Selle peale pakkus Oracle OÜ juhatuse liige Hardi Reiter Oracle OÜ-d müügiks, küsides ülikõrget hinda, rääkis Lipstok.

Kuna Oracle Corporation kontsernile on selline käitumine Lipstoki sõnul vastuvõetamatu, otsustas firma oma õiguste kaitseks pöörduda kohtusse.

Oracle OÜ on Eestis üritanud enda nimele registreerida ka "Oracle" kaubamärki, mis kaubamärgi omaniku Oracle Corporation poolt on samuti vaidlustatud, rääkis Lipstok.

Oracle OÜ on asutatud 2001. aasta oktoobris. Firma juhatuse liige ja asutaja on Hardi Reiter. Firma tegevusaladeks on Krediidiinfo andmeil arvuti riist- ja tarkvara tootmine ja müük, internetiteenused, reklaamindus, kirjastamine, vara haldamine ja tegevusalade seotud konsultatsioonid.