"Tulumaksu tõstmine vähendaks inimeste sissetulekuid, halvendaks ettevõtluskeskkonda ja Eesti riigi konkurentsipositsiooni võrdluses lähinaabrite maksukeskkonnaga."

"Poliitikavaatlejad on võrrelnud koalitsioonilepingut ja sotside poolt tehtud ettepanekuid, need kattuvad 90% ulatuses. Sõnastus on kohati erinev, aga sisuliselt on Reformierakond, IRL ja sotsid kolm kuud tagasi kokku leppinud tegevused nii maksunduses, perepoliitikas, regionaalhalduse muutmises jne," ütles Holsmer.

"Ei tahaks uskuda, et sotsiaaldemokraatlik erakond tegeleb praegu mingi uue näilisuse loomisega, aga natuke lahtisest uksest sisse murdmisena kogu protsess paistab. Koalitsioonileppe avamine on vaid tehniline nüanss,
valitsus ja riigikogu saavad igal hetkel ettevõtjatelt, kodanikuühiskonnast või muust sektorist tulnud ettepanekuid arutada ja seisukoha kujundada. Suures pildis on kevadiste koalitsiooniläbirääkimiste tulemusel järgmisteks aastateks sihid seatud ja poliitilised prioriteedid sõnastatud."

"Riigieelarvele on maksuvaba tulu tõstmine kulukas - 10 eurot tõusu tähendab natuke alla 20 miljoni euro vähem laekumist eelarvesse. Kui riigieelarve tulud võimaldavad, siis oleme valmis seda ettepanekut kindlasti arutama, aga tulumaksu tõstmist või astmelist tulumaksu võimaliku katteallikana me kindlasti ei toeta," sõnas Holsmer.