Kuigi kokkuleppega liitumine toimub vabatahtlikkuse alusel, on juba täna paljud liidu liikmesettevõtted näidanud üles huvi aegsasti liituda ja kinnitada klientidele, et hindade muutumine ei ole seotud euro kasutuselevõtmise protsessiga. Kokkuleppele allakirjutanud ettevõtjad tagavad oma kaupade ja teenuste ausa hinnakujunduse ja kohustuvad mitte ära kasutama euro kasutuselevõtmist enda poolt pakutavate kaupade ja teenuste hinna tõstmiseks.

Leppega liitunud kaubandusettevõtted kasutavad märki, millel on kirjas: "Euro hinda ei tõsta". Märki võib kasutada kaupluse ustel, akendel ja ka kassadel, riiulitel, reklaamides jm.

"Edukas euro kasutuselevõtmine aitab kaasa Eesti majanduse ja konkurentsivõime kasvule, tõstab meie usaldusväärsust välisinvestorite silmis," ütles liidu juhatuse esimees Kati Kusmin.

Ausa hinnastamise kokkuleppega, millega kõik kaupu või teenuseid pakkuvad ettevõtjad ja organisatsioonid saavad alates käesoleva aasta 28. augustist ühineda. Paljud ettevõtjad on juba liitumissoovist teada andnud ja esitanud ahk.eesti.ee veebilehel liitumisavalduse. Tänase seisuga liitumissoovist teatanud ja avalduse esitanud ettevõtjate nimekiri avaldatakse laupäeval ning koos sellega kaasneb liitunutele ka võimalus kasutada märgist „Euro hinda ei tõsta“. Edaspidi uuendatakse liitunute nimekirja jooksvalt.