Põhjuseks on Silvano nõudmine muuta edasimüüjatega sõlmitud lepingute tingimusi. Edasimüüjate väitel on Silvano olukorras, kus toodang jääb lattu seisma ning Valgevenes asuv Milavitsa tehas võib olla sunnitud töö seiskama. Silvano nõukogu esimees Toomas Tool ning juhatuse esimees Märt Meerits peavad aga osade edasimüüjate väiteid eksitavaks ning pahatahtlikuks.

"Olukrod on selline, et juba teist nädalat Milavitsa tooteid ei laadita ning edasimüüjad ei maksa ka eelmiste saadetiste eest. Konflikt edasimüüjate ja Silvaeno vahel paisub tõenäoliselt veelgi, sest Toomas Tool ütles, et ta läheb lõpuni välja ja paneb tehase kas või kinni," rääkis möödunud nädalal Silvano toodete ühe edasimüüja STD Milavitsa omanik ja finantsdirektor Aleksei Pragel. Ta on ka Silvano väikeaktsionär ja ütles, et aktsionärid ei tea Silvano tegelikust olukorrast praegu midagi.

Silvano Fashion Group saatis eile viis minutit enen südaööd börsiteate, milles andis teada seoses vajadusega kehtestada kõikidel turgudel ühtsed tarnetingimused, on Silvano Fashion Group viinud läbi müügitingimustes muudatused, mille eesmärgiks on tagada kõikidel tarbijaturgudel Silvano Fashion Group kaubamärkidele ühtne hinnapoliitika. Venemaal rakendus uus hinnapoliitika alates 15. aprillist 2014.

Selle tulemusel kehtib partneritele uus baashinnakiri, mis lähtub Silvano tootmisüksuste väljamüügihinnast. Rakendub ka uus ning ühtne allahindluste poliitika, mis "on sõltuvuses klientidele seatud eesmärkide täitmisest, kasvuplaanist, ettemaksu olemasolust ning firmakaupluste standardite jälgimisest."

"Nende protsessidega seonduvalt on mõned meie edasimüüjad avaldanud kommertslepingute sõlmimise kohta omapoolse seisukoha ajakirjanduse vahendusel," märgib börsiteates Silvano Fashion Group juhatuse liige Märt Meerits, viidates 4. mail Äripäeva veebis ilmunud uudisele.

"Silvano Fashion Group omalt poolt avaldab, et tegemist on mõne edasimüüjaga, kes üritavad mõjutada ettevõtet avalikkuse kaasamisega paremate tingimuste väljakauplemiseks. Meie hinnangul on klientide mure ennekõike seotud rubla ostujõu vähenemisega 2013. ja 2014 aastal ning keerulisema makromajandusliku olukorraga," seisab börsiteates.

Meerits kinnitab, et nende vaidluse mõju ettevõtte majandustulemustele ei ole märkimisväärne. "Hetkel on majandustulemuste osas peamine mõju üldises lõpptarbijate ostujõus. Samuti ei ole uudistel mõju meie tootmisettevõtetele Valgevenes ja Lätis, kus tootmisplaanides erilisi muudatusi kavas ei ole."