Tolliformaalsuste vältimiseks ja transpordikulude vähendamiseks kavatseb toiduainete valmistaja ösel Foods laiendada ketshupi ja majoneesi tootmist Venemaale.

"Venemaa tollisüsteem liigub selle poole, et viia impordi osakaal miinimumini," selgitas tootmise Venemaale viimise põhjust ösel Foodsi kommertsdirektor Heiki Tuul. Tuul ütles, et kohapeal tootmine annab parema võimaluse tegelda müügiga ning müüa erinevaid kaubakoguseid, sest praegu saab firma kaubelda ainult suurte kogustega.

"Reaalne tootmine algab kindlasti enne 1. jaanuari," ütles Tuul. Ta lubas, et firma käivitab veel tänavu ketshupi tootmisliini. Edaspidi kavatseb ösel Foods alustada Venemaal ka majoneesi ja mahlakontsentraatide tootmist ning hakata kala ümber töötlema.

Tootmise Venemaale viimine võimaldaks samuti alandada toodete omahinda ning tõsta nende konkurentsivõimet, ütles ösel Foodsi juhatuse esimees Toivo Alt ajalehele Oma Saar. Alti sõnul on ösel Moskvas tootmiseks juba välja valinud 2400-ruutmeetrise tehase.

Tuul ütles, et ühisfirma asutamiseks käivad praegu läbirääkimised hoonet valdava firmaga ning lähiaegadel saab alla kirjutada rendilepingule.

"Kohaliku omavalitsusega on meil kokkuleppe, et hakkame kasutama kohalikku tööjõudu," ütles Tuul, lisades, "tehases saab tööd umbes sada inimest."

Venelastega koostöös rajatava ühisfirma aktsiakapitali suuruseks on miljon USA dollarit (14,6 miljonit krooni). Sellest investeerib ösel Foods umbes 60 protsenti.

Baltic News Service