Ösel Foodsis läbi valdusfirma 75 protsendilist osalust omava soomlase Carl- Erik Sundbladi sõnul on firma müügi põhjuseks seniste investeerimiseesmärkide täitumine ja soov aktiivsest ärist tagasi tõmbuda, teatas ettevõte.

“Omanikud on viimasel ajal uurinud võimalusi firma müügiks ning tegid pakkumise ka firma juhtkonnale,” ütles Ösel Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis. Leis kinnitas, et juhtkond on alustanud omanikega läbirääkimisi firma ostuks, ning lisas, et firma pakkumine tänasele juhtkonnale näitab omanike usaldust ettevõtte viimaste aastate tegevuse suhtes.

Leisi sõnul moodustuks võimalik uus omanikering samadest inimestest, kes on Öseli viimaste aastate turundus-, tootearenduse, müügi ning juhtimistegevuse taga. “Juhul kui läbirääkimised õnnestuvad, on meie eesmärgiks sama meeskonnaga edasi tegutseda,” lausus Leis. Uues omanikeringis jätkaks ka senine Ösel Foodsi vähemusaktsionär Toivo Alt.

Leisi sõnul loodavad pooled läbirääkimiste õnnestumise korral lepingu allkirjastada 30.aprilliks.

AS Ösel Foods on Tartumaal asuv joogitootja, mille tuntumad kaubamärgid on Aura, Aura ACE, Aura Spring, Gruuv, Milline Mõnus jne.