Esimesel aastal investeerib ettevõte tehnoloogiasse, meeskonda ja turundusse 30 miljonit Eesti krooni, teatas Nordic Foods Delfile.

Nordic Foodsi uus tehas rajatakse suve jooksul Põlvasse ning see hakkab tööd andma ligikaudu viiekümnele inimesele. „Tehase asukoha valikul lähtusime mõttest, et kogu äri ei pea mahtuma Tallinnasse, me oleme veendunud, et ettevõtlust saab edukalt arendada ka Eesti maapiirkondades,“ sõnas AS Nordic Foods juhatuse esimees Kuldar Leis.

Leisi sõnul soovib firma tuua Eestis täna aeglaselt arenevale valmistoitude turule uue tugeva kaubamärgi. „Tahame oma toodetega muuta tarbija ettekujutust poes müüdavast valmistoidust,“ lausus Leis. Tema hinnangul on valmistoidud inimeste kiire elutempo tõttu kõikjal Euroopas väga populaarsed ning neid ostavad kõrge kvaliteedi tõttu väga erinevad tarbijad alates kontoritöötajatest ja lõpetades pereemadega.

Nordic Foodsi asutajad seavad oma eesmärgiks muuta kiirel tööpäeval toiduvalmistamine lihtsamaks ja mugavamaks, ohverdamata seejuures toidu maitseomadusi. Uus kaubamärk koondab endas uudse tehnoloogia abil valmistatavaid käepärastes pakendites valmistoite, uudiseid on oodata ka klassikalisel konservtoitude turul. Toidud toodetakse tervislikkuse põhimõtetest lähtudes, toiduvalik koondab maailma erinevate köökide retsepte ning uueneb perioodiliselt.

Nordic Foodsi esimene toodang valmib kavade kohaselt selle aasta oktoobris. Ettevõte põhineb täielikult Eesti kapitalil.