United Partners Investmentsi juhatuse liige Tarmo Rootemani sõnul on United Partners Skinest Grupiga ennegi koostööd teinud. "Meie koostöö ulatub ammustesse aegadesse, kui me veel Hansa Liisingus töötasime. Ühiselt oleme praegu näiteks Alexela Logisticsi aktsionäride ringis ning oleme kaalunud veel mitmeidki teisi projekte," täpsustas Rooteman, kirjutab Äripäev.

Rooteman märkis, et partneri valikul oli oluliseks argumendiks see, et neile huvipakkuvatel turgudel on Skinest Grupil oma esindus olemas. Näiteks Valgevene, kus on neil väga palju ostjaid. Ka Venemaal on neil esindus olemas. "Koos on ka finantsilise külje pealt kindlam minna uutele turgudele. Selliselt on jagatud nii võimalused kui ka riskid," sõnas Rooteman. Rootemani sõnul võib partnereid otsida aktiivselt, väga metoodiliselt ja kogu laiast maailmast. "Meie partneri otsimisega aktiivselt ei tegelenud, pigem olime keskendunud oma põhitegevusele. Vaatamata sellele on meile mitu välisinvestorit viimasel ajal pakkumisi teinud. Oleme need siiani kõik tagasi lükanud," rääkis Rooteman.

Skinest Grupp ASi omanik ja nõukogu esimees Oleg Ossinovski ostu hinda ei avaldanud, see on konfidentsiaalne. "Ostsime sellepärast, et Balti Realiseerimiskeskus on Eestis suurim automüüja ning neil on kahekümneaastane ajalugu," märkis ta. Ossinovski lisas, et see on kindlasti hea investeering, kus ta näeb tulevikku.

Möödunud aastal müüs BRC kolmes Balti riigis ligikaudu 5000 sõidukit, mis oli läbi aegade teine tulemus. "Sel aastal liigume natukene väiksemates mahtudes kui eelmisel aastal. Turg on natukene pöördumas, vahepealsetel kriisiaastatel olid meie suurimad kliendid pangad ja liisingufirmad. Olime neile partneriks varamüügil. Nüüd on turg pöördumas, pankade ja liisingufirmade kõrval on esile tõusmas eraisikud ja ettevõtted, kes on põhilised vara müüjad," rääkis Rooteman. Kui pikka aega oli n-ö ostjaturg, siis nüüd võib öelda, et oleme jõudnud müüja turu faasi, lisas Rooteman. "Nii uusi kui ka kasutatud autosid napib. Tehased on vahepeal oma tootmismahud alla viinud ja pole veel suutnud neid taastada. Kasutatud autod on aga Eestist ja teistest Balti riikidest välja eksporditud," märkis Rooteman.