Läti päevaleht Diena uuris Ossinovski „andmekollektsiooni" ning selgub, et seal on tõenäoliselt olemas nii Läti praeguse presidendi Raymond Vējonise, Läti vasaktsentristliku erakonna Koosmeele juhi Nils Ušakovi, tema nõuniku Erik Teilānsi ja asetäitja Andrei Elksniņa kui ka Läti paremtsentristliku erakonna Ühtsus juhi Solvita Āboltiņase ja sama erakonna poliitiku Dzintars Zaķis telefoninumbrid.

Läti väljaanne nendib, et selline muljetavaldav kollektsioon tekitab selge kahtluse, et just need poliitiliselt mõjuvõimsad kontaktid võivad hõlbustada Ossinovskiga seotud kriminaaluurimist.

Ajalehele teadaolevalt on Ossinovski kohtunud kõigi Läti poliitilisse ladvikusse kuuluvate inimestega - nii Riia linnapeast Nils Ušakovist kuni Läti riigipea Raymond Vejoniseni välja.

2014. aastal kohtus Ossinovski Vejonisega, kes oli toona ametis kaitseministrina. Kohtumisel arutati kaitseministeeriumi mitmemiljonilist tehingut Daugavpilsi veduritehasega, mis kaudselt kuulub Ossinovskile.

Tehase eesmärgiks oli saada leping kaitseministeeriumiga, mille kohaselt müünuks Daugavpilsi veduritehas vanad Briti soomukid Läti kaitseväele. Paraku polnud tehasel vajalike turvasertifikaate ning tehing jäi katki. Täna väidab Läti president, et ta ei mäleta Ossinovskiga kohtumise vestluse sisu. Dienale teadaolevalt organiseeris Ossinovski isiklikult toonase kaitseministriga kohtumise.

Talvel kohtus Ossinovski Nils Ušakoviga kohalikus restoranis. „See oli esimene ja viimane kord kui Riias kohtusime. Kas hilistalvel või varakevadel - täpselt ei mäleta," ütles Ušakov selgituseks. „Kohtusime restoranis. See oli viisakuskohtumine. Meil pole ühiseid teemasid, mida arutada. Olen küll tuttav tema pojaga, kes on Eestis Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht. Seega olen isaga kaudselt poja kaudu tuttav."

Ajalehe väitel oli kohtumine Ossinovskiga toimunud Ušakovi nõuniku Erik Teilānsi korraldusel, kes on väidetavalt vastutav Koosmeele erakonna annetuste kogumisel. Teilāns keeldus igasugustest kommentaaridest.

Pärast Läti Raudtee juhi Magonise arreteerimist kohtus Ossinovski Tallinna lennujaamas Läti seimi saadiku ja Koosmeele liikme Andrei Elksniņaga. Poliitiku väitel kohtus ta Eesti ärimehega, kuna on mures Daugavpilsi tehase tuleviku pärast, kus töökoha võivad halvimal juhul kaotada 800 inimest.

Lisaks olevat Ossinovski kohtunud ka endise seimi spiikri, Ühtsuse juhi Solvita Āboltiņa ja tema erakonnakaaslase Dzintars Zaķisega.

Āboltiņa keeldus kommentaaridest, öeldes, et Ossinovski on seotud kriminaaluurimisega ning igasugust informatsiooni ametlikest allikatest võidakse tõlgendada kui poliitilise võimu kuritarvitamist.

Dinase väitel kohtus Āboltiņa Ossinovskiga möödunud suvel. See toimus vahetult enne Lätis toimunud valimisi. Vahetult enne kohtumist sündis poliitiline otsus vahetada välja AS Pasažieru vilciens (Läti reisirongifirma - toim.) juht ning viia lõpuni uute reisirongide hange. Osapooled keeldusid kommentaaridest ajalehele.

Läti korruptsioonivastase võitluse büroo KNAB arreteeris augusti algul Läti Raudtee juhatuse esimehe Uģis Magonise. Magonis oli tagasiteel Eestist kodumaale ning koos tema ja ta autojuhiga leiti autost ka poole miljoni euro suurune rahapakk.

Vahetult pärast kinnipidamist avaldas Läti ajaleht Diena, et väidetavalt seostatakse Magonise vahi all hoidmist altkäemaksu võtmisega Eesti ärimehe Oleg Ossinovski ettevõttelt, mis võitis hiljuti Läti Raudtee vedurihanke.