Ühe vaidlustaja, Mart Kadastiku sõnul ei saa leppida sellega, et üldplaneeringus hajaasustuse alana märgitud piirkonda nii palju ehitatakse, kirjutab
.


Otepää valla planeerimisspetsialisti Merle Antoni sõnul on piirkonnas kruntide suurus alati olnud erinev. Uue üldplaneeringu eesmärk on asjad paika panna nii, et edaspidi ei tekiks enam vaidlusi kas, kuhu ja kui väikseid kinnistuid moodustada võib.


Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja kohusetäitja Aare Kittaskki jaoks on arusaamatu, miks vaieldakse praegu, kui eelmainitud Otepää üldplaneering, mis võiks sellised küsimused kindlaks määrata, on alles koostamisel.


Kinnisvaraarendaja Tarvo Laasi sõnul võib üldplaneeringu kehtestamine ja kinnitamine võtta mitu aastat. See paneks aga arendajad keeruliste probleemide ette, sest juba tehtud investeeringud seoses kinnistu ostu ja planeerimisega toovad seisaku puhul suurt kahju.


Laasi sõnul on uued majad paigutatud küngaste vahele järvest eemale, nii et nad ei jää silma nii nagu praegused. „Enne on tehtud sinna ka palju väiksemaid krunte. Meie plaanid ei tekita tiheasustusala,” kinnitab ta.