Igal talvel puhkab kümneid tuhandeid soomlasi ja rootslasi Taimaal. Peatselt võib see muutuda ka eestlaste jaoks massilisema turismi sihtkohaks. “Tõenäoliselt liigume vaikselt selles suunas, et mõne aasta pärast pannakse käima esimesed tšarterid ka kaugematesse eksootilisematesse sihtpunktidesse, näiteks Taisse, mis on väga hea hinna-kvaliteedi suhtega ja üliheade puhkamisvõimalustega maa,” pakub Horizon Traveli juht Cinzia Siig. Tõsi, reisimist hõlbustavat viisavabadust Taiga meil veel pole. Küll leevendas Tai hiljuti viisatingimusi, Eesti kodanikele antakse see nüüd Tai piiril.

Massiturism on hinnatundlik, kui Taimaale saaks 5000 krooni eest, siis hakataks kindlasti ka sinna lendama, lisab Aili Kägu reisibüroost Wris. Praegu käiakse Tais kas liinilendudega või siis lähinaabrite tšarterlennukitega. Paljud eestimaalased kasutavad reisimiseks ka Läti ja Vene reisikorraldajaid, neid eelistab just venekeelne elanikkond.

Viimastel aastatel on muutunud populaarseks ka Euroopa linnaturism. Käiakse Prahas, Pariisis, Sitsiilias, sest sinna on hakatud tegema otsereise, tõdeb Kägu. Odavlennufirmade turuletulek ja soodsa hinnaga piletite kampaaniad võimaldavad tema sõnul ka madalama sissetulekuga inimestel või reisiks raha kogunutel võtta ette individuaalseid reise ja seda võimalust kasutatakse päris aktiivselt.