Nüüd on apteegireformiga seotult jäänud riigikokku menetlusele veel vaid kaks sotside eelnõud, mis ühel juhul lubaks teatud juhtudel haiglatel minna mööda ravimite hulgimüüjatest ja osta vähe saadaolevaid ravimeid otse pakkujatelt ning teisel juhul lubaks apteegireformi üleminekuperioodi pikendamist etapiviisilisel, on päevakorras homme.

Eelmisel nädalal võttis sotsiaalkomisjon vastu otsuse nimelt EKRE eelnõu esimene lugemine lõpetada ja sotside eelnõud esimesel lugemisel tagasi lükata.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Kaja Kallas ütles riigikogus, et Reformierakond ei toeta apteegireformi viimasel hetkel tühistamist, sest siis käituks riik sõnamurdlikult.

"Kui Riigikogu jätaks seaduse menetlusse, siis ka kõige kiirema menetlemise juures jääks seaduse jõustumiseks aega 1,5 nädalat. Riik ei saa viis aastat ühte reformi ette valmistada ja siis viimasel nädalal oma meelt muuta. Kogu reformi tühistamine viimasel minutil enne 5-aastase ülemineku perioodi lõppemist pole mõistlik," ütles Kallas.

Kell 10 alanud istung jõudis hääletuseni kell 12.40. Mille üle nii kaua arutati, loe juba allolevast blogist.