ECOFINi nõupidamise päevakorra sisustas valdavalt arutelu võimalike viiside üle reageerida pingetele rahaturul, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja.

„Üldise hinnangu kohaselt on riskid eriti USA majanduses koondumas ja mõjud ilmnevad majanduskasvu ootuse kahanemisena nii sellel kui järgmisel aastal. Seetõttu nähakse majanduskasvu aeglustumist Euroopa Liidus 2008. ja ka 2009. aastal võrreldes talviste prognoosidega,” vahendas rahandusminister Ivari Padar arutelu vaimu.

„Euroopa Liidu majanduse alused on siiski küllaltki tugevad, mis võimaldavad raputusi vastu võtta suhteliselt kindlalt positsioonilt,” hindas mõttevahetust minister Padar. „Ometi on aeg käes tegudeks, sest nendega viivitamine tähendab sündmustele jalgu jäämist.”

„Finantsturgude ebakindlus jätkub ja olukord rahvusvahelisel pankadevahelisel laenuturul on viimase kuu jooksul muutunud jälle pingelisemaks. Kõik see võib mõjutada majanduse kasvuootusi kogu maailmas,” kommenteeris arutelu Eesti Panga president Andres Lipstok.

„Arengud kinnitavad Eesti majanduse väljavaadete ülevaatamise vajadust,” lisas ta.