Pädaste mõisa restoranis alustab tööd Eesti ainus Michelin’i tärniga pärjatud peakokk

 (17)
Matthias Diether
Matthias DietherFoto: Pädaste mõis

Kuuel viimasel aastal viiel korral Eesti parimaks restoraniks tunnistatud Pädaste mõisa restoran Alexender saab endale ainukese Michelin’i tärniga pärjatud peakoka Eestis - sakslase Matthias Dietheri.

Pädaste Mõisa ja Alexandri restorani juhtiv Martin Breuer kinnitas, et leping Aleksandri ja Pädaste Mõisa Tallinnas tegutseva restorani Neh uue peakoka Matthias Dietheriga on alla kirjutatud ning mees on juba sellest nädalast Tallinnas ja Muhus uueks tööks ettevalmistusi tegemas.

“Matthias Dietheri saabumisega Pädaste mõisa jätkame me traditsioone ning pühendumust hoidmaks kõrgeimat taset. Meie peakokk Peeter Piheli käe all kunagi alguse saanud Põhjala saarte köök, mis on täis austust piirkondliku pärandi vastu, on aastatega jõudnud maailmaklassi köökidega samasse ritta. Teeme omalt poolt parima, et Eesti ainsa Michelin’i tärniga pärjatud peakoka tööle asumine Alexanderis annaks uue tõuke kogu Eesti toidukultuuri arengule,” ütles Breuer.

Pärast iga-aastast talvepuhkust avab Pädaste Mõis ja restoran Alexander oma uksed külalistele taas märtsis. Esimesi külalisi ootab juba uue peakoka menüü.

Alates aastast 2008 kaheksal korral Michelin’i tärniga tunnustatud peakokk Matthias Diether on sündinud Berliinis, aga üles kasvanud Lõuna-Saksamaal. Ta on saanud oma kokakunstialased kogemused töötades koos Saksamaa parimate tippkokkadega ning on ka varem tegutsenud välismaal. Diether on juhtinud gourmet kööke Dubais ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010.

“Armastan kasutada vaid autentseid, värskeid ja kõrgekvaliteetseid tooreineid ning katsetada erinevate tekstuuride ja ootamatute kombinatsioonidega. Kõik, mida valmistan, peab rääkima iseenda eest. Minu jaoks tähendab see, et tõeline täht taldrikul on tooraine ise ilma liigsete lisadeta. Minu looming on selge, maitsev ning välja pandud loovalt kaasaegsel moel,” kirjeldas Matthias Diether oma gastronoomilisi põhimõtteid. “Pädastes arendatav Põhjala saarte köögi selge definitsioon koos päris oma köögiaiaga, oma metsaandide koguja ning lähedalasuvate talunike, kalameeste ja jahimeeste poolt pakutavaga, on iga kirgliku koka tõeline unistus,” lisas ta.