Linnapea Alo Aasma sõnul õnnestus riigihange suurepäraselt, sest võetud laenude intressimarginaale õnnestus vähendada lausa mitmekordselt.

"Ühtegi nurgakivi selle riigihanke käigus küll ei paigaldatud ning linti ei lõigatud, kuid 90 000 eurot on linnaeelarves väga suur summa, mis on tänu refinantseerimisele justkui maast leitud. Võrdluseks võib öelda, et 90 000 euroga saaksid Sookure lasteaia lapsed üle kahe aasta tasuta süüa, Paide huvikeskus üle pooleteise aasta tegutseda või 10 korda teha korda näiteks Raudtee tänava kõnnitee Maksimarketist Laia tänavani," selgitas Aasma pressiteates.

Linnapea sõnul on plaanis ka ülejäänud linna laenuportfell üle vaadata ning võimalusel teistegi laenude intresse soodsamaks muuta.

"Iga euro, mille sel viisil kokku hoiame, on arvel ning saab suunata kohaliku elukeskkonna arendamisse, olgu see siis lasteaedade või parkide mänguväljakud, toetusena spordiklubidele, laulu- ja tantsupeoks ettevalmistumisele või teede-tänavate korrashoidu. Võimalus intresse soodsamaks saada on olemas ja selle nimel tuleb tegutseda," ütles Aasma.