Linnapea Kersti Sarapuu sõnul andis rahandusministeerium laenuvõtuks nõusoleku. "Kuna meie laenukoormus on eelarves väga normaalne ja koos nüüd võetava laenuga moodustab see 52%, siis me saime selleks rahandusministeeriumilt loa. Kuigi ma pean siinkohal ütlema, et me olime üks peagu ainukesi linnasid, kes üldse laenudeks loa said," märkis Sarapuu.

"Ja nii me saamegi laenu võtta üksustele, nagu Ajakeskusele, oma kaasfinantseeringuks, veevarustusele, Paide gümnaasiumi B-korpusele, tänavavalgustusele, noortekeskuse rekonstrueerimisele ja juba sõlmitud lepingutele, mis puudutab Püharisti kirikut 400 000 krooni ulatuses, tänavate rekonstrueerimiseks 2 miljoni krooni ulatuses ja veel lisaks juba sõlmitud lepingule teede ja tänavate korrashoiu osas 126 000 kroonile," lausus Sarapuu.

Sarapuu sõnul võttis Paide linn laene marginaalidega 0,22 kuni 1,5. "See 1,5 puudutab ainult spordihalli, teised laenud on meil kõik alla 1%," kinnitas Sarapuu, kelle sõnul on riigil aga laenud palju suurema marginaaliga. "Samas riik täna võtab omale laenukohustusi tegevuskulude katmiseks 2,5 marginaaliga, see tähendab seda, et ta võtab väga kallist laenu."

"Kui ta oleks õigel ajal need laenud ära võtnud, oleks ta saanud investeeringute kaasabil elavdada majandust ja võib-olla tänaseks nii rasket kriisi poleks tulnud," avaldas Sarapuu arvamust.