Keskkonnaministeeriumi tänane süüdistus Pakendiringluse aadressil on alusetu, sest organisatsioon on kogunud rohkem pakendimaterjali ja suurema konteinerivõrguga, kui ette nähtud, teatas Pakendiringlus.
Näiteks 2008. aastal koguti ettenähtust 15 protsenti rohkem pakendeid. Pakendiringlus on juba kolmandat aastat ainuke taaskasutusorganisatsioon, kes kogub pakendeid igast omavalitsusest.

”Eeldatavasti suudab nõuetele vastava kogumisvõrgu püsti panna keskkonnaministri poolt akrediteeritud OÜ Tootjavastutusorganisatsioon, sest neile on lisandunud kliente, kelle arvelt saavad nad finantseerida oma kogumisvõrku,” ütles taaskasutusorganisatsiooni MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimees Aivo Kangus.
”Pakendiringlus saab jätkata mitmes omavalitsuses vaid pakendite kogumisvõrgu miinimumnõuete täitmist.“

”Tänu Pakendiringluse ja Eesti Taaskasutusorganisatsiooni koostööle suudame usutavasti säilitada konteinerite tiheduse, mis sobib elanikkonna vajadustega. Meie kliendid saavad oma pakendijäätmeid ära anda enam kui 5300 avalikku pakendikonteinerisse. Võimalike ebamugavuste eest vabandame ette,” ütles Kangus.
Pakendiringlus suhtleb omavalitsustega, et otsustada aprilli lõpuks, kuhu pakendikonteinerid jäävad.

Pakendiringlus vastutab hetkel kokku ligi 1900 ettevõtte pakendite kogumise eest ning andis mullu taaskasutusse ligi 34 000 tonni pakendeid.
Taaskasutusorganisatsioonid on asutatud pakendiseaduse alusel ning nende eesmärk on korraldada pakendite kogumist ja taaskasutamist.
Taaskasutusorganisatsioonide tegevust finantseeritakse pakendiettevõtjate teenustasudest.

Samas on Pakendiringlus paigaldanud viimasel poolaastal üle Eesti ligikaudu 500 uut konteinerit, mis leidsid koha kõigis maakondades.