„Me näeme, et e-kaubanduse mahud suurenevad pidevalt ning inimesed kasutavad pakiautomaate järjest rohkem. Nõudlus uute pakiautomaatide järgi on suur,“ selgitas Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel.

„Me liigume oma teenustega sinna, kus on meie kliendid ja laiendame ka pakiautomaatide võrgustikku kohtadesse, kus seda varem olnud ei ole,“ rääkis Arumeel. Nüüd tekib ka mitme väiksema asula elanikel mugav võimalus pakiautomaate kasutada.

Täiesti uue asukohaga masinaid lisandub 14, teatas ettevõte.

Uued pakiautomaadid paigaldatakse Tallinnas Ülemiste City, Õismäe Maxima, Norde Centrumi, Viru bussiterminali, Marienthali keskuse ja Nõmme turu juurde.

Mujal Eestis on uute pakiautomaatide asukohad Kose kauplus, Räpina Maxima, Kohila Konsum, Tapa Grossi pood, Kiviõli Maxima, Kohtla-Järve Maxima ja Narva Kreenholmi Maxima.

Olemasolevaid pakiautomaate laiendatakse üheksal juhul – Tallinnas Kristiine keskuse, Tondi Selveri ja Magistrali keskuse juures ning Viimsi keskuse, Jõhvi Jewe, Keila Tarbijate Ühistu, Rakvere Turutare, Haapsalu Konsumi ja Narva Astri keskuse juures.

Lisaks vahetatakse 12 kohas vanemat tüüpi pakiautomaadid uute moodulmasinate vastu.

Laienemine algab 23. juulil ning kõik uued masinad saavad töökorda hiljemalt 14. augustil, lubab postifirma.

Kokku on pärast laienemist Omniva pakiautomaatide võrgustikus üle Baltikumi 181 automaati, neist 98 asuvad Eestis.

Pakke saab saata ja vastu võtta nii riigisiseselt kui Balti riikide vahel. Kuni kahe tööpäevaga jõuab pakk Eestist Läti või Leedu Omniva pakiautomaati.

Samuti on kõigis Balti riikides võimalik e-teenindust kasutades saata pakke pakiautomaadiga ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse, kus toimetab paki kätte kuller.